Khamis, April 05, 2007

Dikekang Waktu

Entah mengapa tugas dan kerja seperti terlonggok di bahu ini. Cita-cita untuk menukangi cerpen yang ada dalam fikiran masih tertangguh walaupun drafnya sudah ada. Cerpen tentang orang Melayu. Judulnya sudah ada iaitu Mimpi Rekayasa Melayu. Akan tetapi belum dapat dipersembahkan secara dokumentasi. Namun akan kucuba.

Esok terpaksa bergegas awal pagi, melawan macet untuk ke Kuala Lumpur. Aku terima juga pelawaan Majlis Buku Kebangsaan walaupun Isnin depan aku perlu pula menyampaikan taklimat kepada pegawai-pegawai Bahagian Buku Teks tentang penggunaan buku teks Pendidikan Sivik dan Kewarganegaraan Tingkatan 3 yang kutulis bersama Ghalib. Sebetulnya, untuk bertemu rakan-rakan spt Aminhad, Shamsuddin Othman, Nafi Mat, Lutfi, Omar Mamat, dll di Legend Hotel esok. Sebagai penulis, aku tidak punya ramai kenalan. Sememangnya aku tidak begitu suka untuk tampil di khalayak. Biarlah hanya karyaku sahaja yang dibaca, bukan diriku untuk dibaca.

Tiada ulasan:

Travelog Padang 2018

Seperti biasa, saya tidak merancang untuk melancong.  Keputusan untuk ke Padang saya buat dua hari sebelum berangkat.  Kami berangkat deng...