Jumaat, Mac 19, 2010

Gazebo



Saya membeli sebuah gazebo yang dibuat daripada kayu gelugu atau kelapa laut dari Indonesia. Pekerja-pekerja mengambil masa hampir lima jam untuk memasang gazebo tersebut di halaman rumah saya. Kini laman hijau saya semakin kecil tetapi nampak ada unsur kekampungan dengan adanya gazebo tersebut.


9 ulasan:

erlyda berkata...

how much the gazebo cikgu? nampak menarik

Ghazali Lateh berkata...

Erlyda, saya beli kat Nilai 3. Harganya RM5200.00

NASSURY IBRAHIM berkata...

Emm .. nampak seronok duduk bersantai pada waktu petang

Ghazali Lateh berkata...

Nassury, buat wakaf konon nak cari ilham. Tapi ilham tak datang-datang.. hehe

oshin68 berkata...

Best ni....bersantai sambil minum kopi!!!!

Ghazali Lateh berkata...

Cikgu Oshin, malam-malam kadang2 bersembang sampai tertidur kat gazebo tu. Tapi saya sangat admire four seasons di Bristol. Dulu saya pernah buat cerpen Impian Empat Musim kisah student Malaysia di Kanada.

Marzhani berkata...

seronoknya ada gazebo di laman rumah...sy suka rmh ala kekampungan

Ghazali Lateh berkata...

Jemputlah datang Pn Marzhani. Saya asal dari kampung, tapi anak-anak tak suka duduk di kampung.

Tanpa Nama berkata...

Brp lama kayu ni blh tahan tuan?

Travelog Seoul Korea 2017

Tanpa banyak persediaan, saya membuat keputusan untuk melancong ke Seoul. Saya terbang ke Seoul pada 28 Ogos, dengan Air Asia.   Kami tiba ...